הכל אני יכול בחופש הגדול

הכל אני יכול בחופש הגדול

הספירה לאחור החלה: החופש הגדול כבר כאן ועוד רגע מסתיימות הקייטנות. הילדות שלי כבר החלו להכתיב את רשימת המשאלות/מטלות לחופש הגדול: פארק מים, כדור פורח, בריכה, ים, ללמוד להחליק על סקטים, חופשה משפחתית, תערוכת המפלצות ועוד כמה אטרקציות שבטח עוד לא נפתחו וייכנסו לרשימה בהמשך.

מיד פתחנו יומנים: באיזה יום כל המשפחה יחד, מתי רק אבא או אימא, מתי סבא וסבתא  פנויים (בכל זאת- רציתם נכדים לא?!)  ואיך אפשר לשלב את כל האילוצים יחד- ועדיף בלי שיפטרו אותנו מהעבודה. 

אז איך עושים את זה? איך בונים את השגרה החדשה לקראת החופשה? הנה כמה עצות שיוכלו לעזור:

 

  • תכנון עתידי- לאיזה אטרקציות אנחנו הולכים, מתי יוצאים לחופשה משפחתית, מתי נפגשים עם בני משפחה וחברים. ככל שלוח הזמנים יהיה מוגדר ומוכר לכל בני הבית מראש- ועדיף גם תלוי במקום בולט ונגיש- כך יהיה קל יותר לכולם.
  • ציפיות ריאליות- לפעמים אנחנו חולמים שנעביר את כל החופשה על החוף בקאריביים, שותים שייק פירות בזמן שהילדים יתרוצצו על החוף. אז חלומות זה נפלא, אבל יצירת ציפיות הגיוניות המותאמות ליכולות שלנו יעזרו לשמור על יעדים ברי השגה וימנעו אכזבות. ולא מדובר רק על ציפיות מותאמות כלכלית:  למשל, אם קשה לי עם צפיפות וחום לא אקח את ילדיי למימדיון באמצע אוגוסט אלא אחפש אטרקציות ממוזגות ורגועות יותר, כנ”ל לגבי פחד מטיסות של אחד הילדים שבגללו עדיף מראש לתכנן חופשה קרובה וכו’.
  • חלוקת תפקידים והתאמת סמכויות: כיוון שבחופש סביר שהילדים יבלו לא מעט עם דמויות אחראיות אחרות חוץ מההורים: סבא וסבתא, דודים, אחיינים, כדאי להגדיר מראש מה הם החוקים גמישים של הבית, ומהם כללי הברזל. למשל- זה בסדר אם סבא וסבתא נותנים קצת יותר ממתקים, אבל אנחנו לא מוכנים להתפשר בעניין שעות שינה. או להיפך- כל בית והכללים שלו. תאמו מראש את מערכת הכללים עם המבוגרים האחרים. ואם עוד אין לכם כללים- תאמצו כאלה! כללים ברורים ומוכרים יעזרו לילדים לשמור על מסגרת גם כשאין מסגרת.
  • הכנה מראש לפני הבילוי – מה אני קונה לכם ומה לא, מה כלול בבילוי ומה לא, מתי הוא יסתיים, איפה אוכלים אחרי, (גם בבית זה בסדר…) אם נגדיר ציפיות ביחד עם ילדינו יהיה להם קל יותר להתמודד עם תשובה שלילית.
  • אחריות אישית: בחופש הגדול יש לילדים המון זכויות וחלק מהמגבלות ומהמטלות מופסנות עד תחילת שנת הלימודים, יחד עם זאת, כדאי לשמור על שגרת מטלות בסיסית קבועה: מתי לסדר את החדר, כמה זמן מסך מותר ביום, עד מתי אפשר להזמין חברים, מתי להכין את המטלות הלימודיות של החופש, מתי הולכים לישון בכל ערב וכו’. הצמדות לשגרה – גם אם זו שגרת מעבר, תקל לא רק על הילד (וההורים)  בזמן החופשה – אלא גם תאפשר לו כניסה חלקה יותר לשנה החדשה.

ולנו ההורים- בואו ננסה ליהנות מזמן האיכות עם המשפחה ! נסו להתחבר ילד שבכם , וליהנות גם אתם מכמה רגעים של חופשת קיץ נעימה. כי אחרי הכול – הכול אני יכול בחופש הגדול 😊

גלילה למעלה